راه اندازی سرور پخش زنده اینترنتی
راه اندازی سرور پخش زنده اینترنتی: شاید تا کنون نام سرویس پخش زنده اینترنتی یا خدمات استریمینگ را شنیده باشید و سوال های متفاوت بسیاری در این زمینه از قبیل...
اگر اهل تولید محتوا از طریق لایو استریم و پخش زنده اینترنتی هستید، به حتما کلمه «کارت کپچر» را شنیده اید. اما کارت کپچر دقیقاً چیست، چگونه کار می کند و آیا ابزاری ضروری برای لایو استریم است؟ در این مقاله، به بررسی عملکرد کارت کپچر می پردازیم.
کارت کپچر یک وسیله سختافزاری است که به صورت یک مبدل عمل کرده و سیگنال ویدئویی و صوتی را از هر وسیه ای دارای تصویر مانند دوربین، خروجی رایانهای دیگر، کنوسل بازی گرفته و آن را برای ضبط، ویرایش یا استریم به صورت آنلاین مقدور می سازد. اساساً، کارت ضبط به عنوان پلی بین منبع منبع تصیور و سیستم شما عمل میکنند و امکان اتصال ویدیو را به سیستم شما مهیا میکند. کارت کپچر بعد از اتصال به سیستم کامپیوتر مورد استفاده به عنوان یک camera device یا وبکم شناسایی میشود که می تواند در هر نرم افزاری که وب کم یا منبع وروی تصویر زنده استفاده میکند فراخوانی شود.
متدوال ترین نرم افزارهایی که کارت کپچر را استفاده میکنند میتوان به اسکایپ، زوم، گوگل میت، نرم افزارهای تدوین مانند پریمیر، نرم افزارهای لایو استریم مانند او.بی.اس و ویمیکس و غیره اشاره کرد.
1. کارت کپچر داخلی(اینترنال): این مدل به صورت کارت PCIe طراحی شده و در داخل اسلات های مادر بورد کیس کامپیوتر نصب می شوند، این کارت ها برای حرفه ایها گزینه مناسبی هستند زیرا تاخیر کمتر، قدرت بیشتر، سرعت بسشتر و در مجموع عملکرد و قدرت بالاتری دارند. اما عیب آنها این است که برخی مدل ها فقط با برخی نرم افزار ها کار میکنند و همچنین بزرگی کیس کامپیوتر مانع حمل و نقل آسان می شود.
2. کارت کپچر خارجی(اکسترنال): این مدل کارت کپچر به شکل یک وسیله مجزا بوده و دو سری پورت (یکی ورودی و دیگری خروجی) دارد. از سمت ورودی معمولا پورت HDMI یا SDI یا در مدلهای قدیمی آنالوگ AV تصویر ورارد شده و دستگاه از طریق پورت USB یا تاندربولت به کامپیوتر متصل می شوند و به وسیله آن می توانید سیگنال ویدیوی از دستگاه دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray ،کنسول بازی و … را به فرمت دیجیتال کامپیوتری تبدیل و از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل کنید. کارت کپچرهای اکسترنال بهراحتی قابل حمل و جابجایی هستند، و برای کسانی که می خواهند بدون باز کردن فیزیکی سیستم شخصی، لایو استریم داشته باشند، گزینه مناسبی است.
به طور خلاصه کارت کپچر، یک سیگنال ویدیویی را از یک دستگاه خارجی (کنسول، دوربین، رایانه شخصی) می گیرد و آن را به فرمتی تبدیل می کند که سیستم شما می تواند پردازش کند:
1. ورود سیگنال: دستگاه شما، مانند دوربین فیلمبرداری، خروجی میکسر تصویر، کنسول بازی یا دوربین، یا… سیگنال ویدیویی را از طریق کابل HDMI ، SDI یا سایر اتصالات به کارت کپچر می فرستد.
2. تبدیل سیگنال: هنگامی که کپچر سیگنال را دریافت کرد، آن را به فرمت دیجیتالی تبدیل می کند که سیستم شما بتواند آن را پردازش کند. این مرحله اغلب شامل تنظیمات فشرده سازی و قالب بندی برای حفظ خروجی ویدیو با کیفیت بالا و در عین حال به حداقل رساندن فشار روی سیستم شما است.
3. انتقال داده: در مرحله سوم کارت کپچر سیگنال تبدیل شده را به سیستم شما منتقل می کند. برای کارت های ضبط داخلی، سیگنال مستقیماً از طریق اسلات PCIe به سیستم شما منتقل می شود. برای کارت های خارجی، سیگنال که معمولاً از طریق اتصالات USB یا Thunderbolt منتقل می شود.
4. نرم افزار استریمینگ: اکثر کارت های کپچر با نرم افزار مخصوص به خود عرضه می شوند یا با برنامه هایی مانند OBS Studio، XSplit یا vMix سازگار هستند. این برنامهها به شما این امکان را میدهند ویدیوی ضبط شده را با ویژگیهای قابل تنظیم، ویرایش یا پخش زنده نمایید.
1. کیفیت ویدیو برتر: در حالی که کنسولهای جدیدتر مانند PS5 و Xbox Series X گزینههای استریم داخلی را ارائه میکنند، انعطافپذیری، کنترل یا خروجی ویدیویی با کیفیتی را که کارتهای ضبط دارند ارائه نمیدهند. یک کارت کپچر با پشتیبانی از HDMI 2.1 میتواند فیلم بازی را با کیفیت خیرهکننده 4K در 120 هرتز یا حتی 8K در 60 هرتز ضبط کند و جزئیات واضحی را ارائه دهد که محتوای شما را متمایز میکند.
2. کنترل بیشتر بر استریم شما: استفاده از کارت ضبط به شما انعطاف بیشتری در پخش زنده می دهد. میتوانید بیت ریت، رزولوشن و نرخ فریم را مطابق با پلتفرم استریم و اتصال اینترنت خود تغییر دهید و از لایو استریم روان و با کیفیت بالا بدون بارگذاری بیش از حد روی سیستم خود بهرهمند شوید.
3. تنظیمات چند دستگاه و چند دوربین: کارتهای ضبط تنظیمات پیشرفته را امکانپذیر میکنند، مانند استفاده از چند دوربین یا لایو استریم از چندین کنسول یا دستگاه به طور همزمان.
یک باور اشتباه که در رابطه با کارت کپچرها وجود دارد این است که این قطعه توان گرافیک را کاهش میدهد. اگرچه یک سری پردازش سنگین مربوط به فشردهسازی ویدیوها و یا پخش زنده باید توسط سیستم صورت بگیرد اما اگر سیستم قدرتمندی داشته باشید بار گرافیکی خیلی کاهش پیدا نمیکند. علاوه بر این، افرادی که از کیفیت وبکم خود رضایت ندارد و میخواهند از دوربینهای حرفهای برای این منظور استفاده کنند، بهتر است از کارت کپچر استفاده کنند چون این قطعه کمک میکند ویدیو با بهترین کیفیت ممکن ارسال شود.
مهم ترین ویژگی کارت کپچر که هنگام خرید باید در نظر بگیرید کیفیت تصویر پشتیبانی شده توسط آن است. این موضوع که به چه کیفیتی نیاز دارید کاملا به نیازهای شما بستگی دارد. اگر دارای یک دوربین با رزولوشن 4K هستید و یا سیستم شما توانایی رندر گرفتن بازی های 4K را دارد، بهتر است به سراغ کارت کپچر های 4K بروید. کارت کپچرهای Full HD به دلیل قیمت اقتصادی، مقرون به صرفهتر هستند و اگر ذخیره ویدئو با رزولوشن FHD برایتان راضی کننده است بهتر است آن ها را انتخاب کنید.
در یک سری از سیستمها مثل مک، لپتاپ، گوشی و… شما امکان نصب قطعه روی برد را ندارید اما در سیستمهای دسکتاپ به راحتی و بدون دردسر، امکان اضافه کردن کارت کپچر را دارید. مزایای استفاده از کارت کپچر اینترنال این است که عملیات پردازش ویدیو را سریعتر از کارتهای ضبط اکسترنال انجام میدهند.
کامپیوترها معمولا از طریق یک سری نرمافزارها، سیگنالهای ویدیویی را که از طریق کپچر کارت دریافت، تبدیل و فشردهسازی میکنند. شاید معروفترین و محبوبترین نرم افزاری که در این زمینه وجود دارد، OBS Studio باشد که تقریبا میتوان گفت تمام نیازهای یک لایو استریم با کیفیت را ارائه می دهد. با این حال گزینههای دیگری هم در دسترس هستند. فقط توجه داشته باشید کارت کپچر مورد نظر شما با نرمافزاری که با آن کار میکنید سازگاری داشته باشد. برای اتصال به کنسول نیز دقت کنید که ویدئو کپچر با کنسول سازگاری داشته باشد، معمولا در پشت پک یا سایت سازنده کارت کپچر اطلاعات کاملی در این مورد پیدا میکنید.
دیدگاهتان را بنویسید