آموزش لایو استریم با نرم افزار vMix
نرم افزار ویمیکس (vMix) یک نرم افزار حرفه ای و قدرتمند که برای اجرای پخش زنده اینترنتی و لایو استریم استفاده می شود. vMix قابلیت ترکیب صحنهها، میکس و مونتاژ...
پخش زنده اینترنتی رویدادها به معنی پخش همگانی و یا خصوصی تصاویر و صوت یک رویداد بر بستر اینترنت می باشد که طی آن کاربران می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی به تماشای یک رویداد و برنامه بصورت زنده و بلادرنگ بپردازند. این تکنولوژی را پخش زنده یا لایو استریم می نامند. برای پخش زنده اینترنتی یک برنامه یا رویداد لازم است بستر و امکانات این امر، آماده و مهیا باشد، این امکانات شامل تجهیزات فنی و زیرساخت لازم برای برادکست و همچنین تجهیزات پوشش تصویری و مدیا می باشد. تقریباً با هر قیمتی میتوانید دوربینها، میکروفونها، چراغها، سوئیچرها و موارد دیگر را پیدا کنید. برخی از اساسی ترین تجهیزات جهت لایو استریم به شرح زیر می باشد:
اولین چیزی که نیاز دارید دستگاهی است که از آن استریم کنید. محبوب ترین انتخاب، سیستم شخصی است. با این حال، می توانید از کنسول بازی یا گوشی هوشمند خود نیز استریم کنید. انتخاب دستگاه به نوع محتوایی که تولید می کنید و همچنین کیفیت استریم بستگی دارد.
دوم، برای انتقال ویدیوهای زنده خود به پلتفرمهای پخش و یک اتصال اینترنتی پایدار و سریع نیاز دارید.
تجهیزات اضافی راهاندازی پخش زنده (لایو استریم) شامل منبع ویدیو، منبع صوتی و لوازم جانبی برای بهبود کیفیت پخش شما، مانند سهپایه، روشنایی و سوئیچرهای ویدیویی است.
دوربین از مهمترین تجهیزات لایو استریم میباشد که تاثیر بسزایی در کیفیت محتوا و جذب مخاطب دارد. انتخاب بهترین دوربین برای پخش استریم بسیار مهم است. گرچه میتوانید از دوربین اصلی لپتاپ یا وبکم رومیزی استفاده کرد؛ اما کیفیت تصویر و صوت دوربینهای استریم بسیار قویتر است. چهار نوع دوربین فیلمبرداری برای پخش زنده وجود دارد:
وب کم ها: وب کم اولین گزینه ای است که به ذهن می رسد. وب کم ها مستقیماً به سیستم شما متصل می شوند، میکروفون های داخلی دارند و برای چت زنده، لایو استریم گیم، پرسش و پاسخ و موارد دیگر عالی هستند.
Logitech C922 Pro: یکی از محبوبترین دوربینها برای پخش استریم در حال حاضر Logitech C922 pro است. این دوربین در تنظیم زاویه و کادربندی بسیار دقیق عمل میکند و بهراحتی بالای تلویزیون یا مانیتور قرار میگیرد (حتی میتوانید آن را به سه پایه متصل کنید.)
دوربین استریم Razer Kiyo: این وبکمها دارای Ring Light هستند که برای نورپردازی بهتر صورت مناسب است. همچنین برای پخش زنده، وبلاگها و جلسات مهم تصویری و استریم کردن که قابلیتهای فول اچ دی برای ضبط و پخش زنده نیاز دارند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
دوربین های DSLR: اگر می خواهید کمی بیشتر روی کیفیت محتوا سرمایه گذاری کنید، دوربین DSLR انتخاب خوبی است. شما همچنین می توانید یک دوربین mirrorless جمع و جور تهیه کنید که همان کیفیت فیلمبرداری عالی و وضوح تصویر فوق العاده بالا را ارائه می دهد. هم دوربینهای DSLR و هم دوربینهای بدون آینه به یک کارت کپچر نیاز دارند تا ویدیوهای لایو شما را به پلتفرمهای استریم ارسال کنند.
دوربینهای Sony Alpha Series: این دوربین بدون آینه پیشرفته، یک گزینه عالی برای استریمرهای حرفهای است.
دوربین Canon PowerShot G7 X Mark III: طراحی یکدست و جمع و جور این مدل از دوربینهای Canon طی سالهای اخیر بسیار مورد استقبال یوتیوبرها قرار گرفته است.
دوربین های اکشن: این دوربینهای ویدئویی کوچک و در عین حال بسیار قدرتمند، برای ثبت صحنههای اکشن طراحی شدهاند. دوربینهای اکشن مانند GoPro در ضبط ورزشها یا هر ویدیوی فراگیر دیگر عالی هستند.
دوربین های فیلمبرداری: دوربین فیلمبرداری بهترین گزینه است. این دوربین ها برای فیلمبرداری حرفه ای، ارائه وضوح 4K، تولید خروجی های HDMI شفاف و تضمین فیلمبرداری روان ساخته شده اند.
کارت ضبط یا کارت کپچر مانند یک دستگاه واسطه عمل کرده تا ویدیو را از منبع اصلی دریافت کرده و به پلتفرم پخش منتقل کند.
بیشتر بخوانید: انواع کارت کپچر و کاربرد آنها
کیفیت صدا نیز همانند کیفیت تصویر حائز اهمیت است. برای یک اجرای رضایت بخش و دریافت بازخورد خوب کاربران تمامی موارد باید در نظر گرفته شود. تولید کنندگان محتوا باید در انتخاب تجهیزات لایو استریمینگ، اهمیت خاصی برای بخش صدا قائل باشند. سه نوع میکروفون برای پخش زنده بر اساس نوع اتصال و کیفیت صدا استفاده می شود: داخلی، USB و XLR.
میکروفونهای USB
محبوب ترین میکروفون، USB است، زیرا مستقیماً به سیستم شما وصل می شود و صدای عالی تولید می کند و کاربری آسانی دارد. تنها کافیست میکروفون خود را از طریق کابل USB مناسب (Mini-USB، Micro-USB، Type-C) به کامپیوتر متصل کرده و از آن استفاده کنید.
میکروفونهای XLR
میکروفون XLR بالاترین کیفیت صدا را ارائه می دهد، اما برای کار کردن به میکسر صدا نیاز دارد. اکثر استریمرهای حرفهای، میکروفونهای آنالوگ XLR و داینامیک را انتخاب می کنند. کپسولهای میکروفون داینامیک محبوبیت بیشتری در بین کاربران دارد زیرا صداهای اضافی و پس زمینه را به خوبی حذف می کند.
هدفونهای گیمینگ با میکروفون
برخی از هدستهای بازار که عمدتا گیمینگ هستند، به میکروفونهایی به شدت قدرتمند، باکیفیت و با توانایی ضبط صدای شفاف مجهز هستند که میتوانند به گزینهای حتی برای ضبط صدا و تولید محتوای ویدیویی برای مخاطب تبدیل شوند.
صرف نظر از بودجه ای که برای شروع استریم در نظر گرفتهاید، ممکن است به تجهیزات اضافی نیاز داشته باشید. به طور مثال یک سه پایه برای دوربین فیلمبرداری و یک بازو برای میکروفون، انواع کابل ها برای اتصال منابع صوتی و تصویری، پایه های نور و حلقه های LED برای بهبود بیشتر کیفیت فیلم شما و یک صفحه سبز رنگ (کلید کروما) برای تغییر تصویر شما
دیدگاهتان را بنویسید