مشاوره راه اندازی پخش زنده اینترنتی
مشاوره راه اندازی پخش زنده اینترنتی: پخش زنده اینترنتی چیست؟ استریم و استریمینگ چه کاربردی دارد؟ راه اندازی پخش زنده اینترنتی به چه تجهیزاتی نیاز دارد؟ هزینه پخش زنده اینترنتی...
مدیا استریمینگ Media Streaming ، تکنیکی است که به وسیله آن میتوان یک فایل چند رسانهای (multi-media) مانند صدا و یا ویدئو را بدون این که احتیاج به دانلود کل فایل باشد، بر روی اینترنت از نقطه زمان مورد درخواست، مشاهده کرد. به عبارت دقیقتر به صورت کلاسیک برای مشاهده یک ویدئوی معمولی، بایستی ابتدا کل فایل در سیستم بارگذاری شده و سپس نمایش داده میشود. اما ویدئو استریمینگ اجازه میدهد که از محتوا بدون نیز به دانلود فایل شروع به استفاده و مشاهده نمایید.
در Media Streaming دادهها بصورت جریانی مداوم از سرور به دستگاه یا کامپیوتر کاربر منتقل شده و قابلیت نمایش بخشهای انتقال داده شده فراهم میشود. این تکنیک معمولا برای انتقال فایل های چند رسانه ای ویدئویی یا صوتی مورد استفاده قرار میگیرد. مزیت اصلی استرمینگ ویدئو این است که دیتا را در لحظه و از همان جایی که به آن نیاز دارید، به شما ارائه میدهد.
امروزه سرویسهای میزبانی ویدئو با استفاده از استانداردهای رایج از جمله RTMP و HLS به صورت هم زمان ویدیو را دریافت و نمایش میدهد؛ به گونهای که طی این فرآیند، استریمهای فایل ویدئویی به بخش های بسیار کوتاه ( به اصطلاح Fragment یا TS) چند ثانیه ای تقسیم شده و پلیر به جای دریافت کل فایل، تکه هایی به صورت مجزا دریافت میکند. مدیا استریمینگ (Media Streaming) علاوه بر شکل فایل ویدئویی (VoD) در اجرای زنده (Live) در بسیار مورد کاربرد و استفاده است و به نوعی استاندارد میباشد. در پخش زنده اینترنتی یا live streaming همزمان با تولید محتوای تصویری، کاربران نهایی تصاویر را دریافت و برای ایشان پخش میشود.
هنگامی که کاربری فیلمی را در اینترنت در قالب وب سایت Play میکند، با درخواست پلیر جریان استریم به صورت مداوم از سرور به کامپیوتر کلاینت ارسال می شود. این جریان در پروکل های مختلف (RTMP، HLS، MPEG-Dash و..) به روش های مختلفی عمل میکند. متداول ترین پروتکل امروز HLS می باشد. در پروتکل HLS، به صورت جریانی مستمر (stream) تکه فایلهای ویدئویی (fragment) پشت سرهم در کلاینت لود شده و به ترتیب نمایش داده میشود. اگر داده انتقال داده شده یعنی میزان Buffer شده از میزان داده مشاهده شده توسط کاربر بیشتر باشد عملیات Play بدون مشکل انجام میشود اما اگر Buffer از Play اصطلاحا جا بماند، پخش فیلم متوقف می شود و تا زمانی که Buffer به حد معین (معمولا چندین ثانیه جلوتر از Play) نرسد فیلم نمایش داده نمیشود. لذا کیفیت اینترنت در مشاهده ویدئو تاثیر گذار است. بعد از اتمام و سپری شدن هر تکه ویدئو آن از بافر حذف شده و جریان پخش مدیا به همین ترتیب ادامه پیدا میکند.
برای پیاده سازی و نمایش مدیا (صدا ویا تصویر) به صورت استریم در وب سایت ها معمولا از نرم افزارهای نمایش فایل های چند رسانه ای از جمله مهمترین آن ها Flash ،Silver light و اخیرا ابزارهای نمایش مبتنی HTML5 استفاده میشود. با استفاده از HTML5 میتوانید یک پلیر ویدیو روی وبسایت خودتان پیادهسازی کنید.
لایو استریم (پخش زنده) فرآیندی است که در آن محتوا به صورت زنده و در همان لحظه پخش میشود. این تکنولوژی در سالهای اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و در حوزههای مختلفی مانند پخش زنده رویدادها، بازی ویدئویی، ورزش، موسیقی و آموزش کاربرد دارد و امکان ارتباط مستقیم با مخاطبان را فراهم میکند.
1. YouTube Live: امکان پخش زنده از طریق یوتیوب با قابلیتهای تعامل نظیر چت و نظرات
2.Twitch: یکی از معروفترین پلتفرمها برای گیمرها و پخش محتوای ویدیویی با امکاناتی چون چت زنده و حمایت مالی
3. Instagram Live: لایو اینستاگرام که امکان پخش زنده و تعامل با فالوورها را فراهم میکند.
به طور کلی استریمینگ به دو روش انجام میشود:
استفاده از تکنولوژی استریم به عنوان یک تکنولوژی رو به رشد در سالهای اخیر، موقعیتهای فراوانی برای ارتباط مؤثر با مخاطبان، به اشتراکگذاری خلاقانه محتوا و فرصتهای شغلی جدید دارد. شرکتها میتوانند از آن به عنوان ابزاری قدرتمند برای تعامل با مشتریان، تبلیغات و برندسازی استفاده کنند. افراد علاقهمند نیز با بهرهگیری از دانش فنی و خلاقیت، میتوانند به حرفه پرطرفدار استریمر شدن بپردازند.
دیدگاهتان را بنویسید