خدمات پخش زنده اینترنتی رویدادها
خدمات پخش زنده اینترنتی رویدادها: آیا تاکنون این سوال در ذهنتان پیش آمده است که پخش زنده اینترنتی یا لایو استریم چیست؟ استریمینگ چه کاربردی دارد؟ تاثیر پخش زنده رویداد...
برای مشاهده یا ارسال لایو استریم (Live Stream) برای پخش زنده اینترنتی، به اینترنت با کیفیت، پایدار و با سرعت آپلود مناسب نیاز دارید. کیفیت مشاهده به دانلود و ارسال استریم به نرخ و کیفیت آپلود اینترنت بستگی دارد. از طرف دیگر برخی مواقع به خصوص در شرایط داخلی ایران نوع پلتفرم مقصد نیز در کیفیت مشاهده ویدئو یا ارسال استریم تاثیر گذار است. به عبارتی به دلیل انواع اختلال و محدودیت ها و کندی اینترنت جهانی بعضا مشاهده و یا ارسال استریم در این پلتفرم ها مشکل است.
به صورت عمومی واحد اندازه گیری سرعت اینترنت کیلو بیت بر ثانیه (kilo bit per socond – kbps) یا مگابیت در ثانیه (mega bit per second – mbps) که هر مگ معادل هزار کیلو می باشد.
سرعت دانلود: هنگامی که محتوایی ویدئویی را که به صورت آنلاین تماشا میکنید، دادهها را به شکل بسته های ویدئویی دریافت می کنید. پهنای باند و سرعت دانلود اینترنت شما نشان میدهد که شما حداکثر چه کیفیتی از اطلاعات را با آن سرعت میتوانید دریافت کنید.
سرعت آپلود: وقتی محتوا ایجاد میکنید و میخواهید آن را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید، میزان آپلود داده است که بیشترین اهمیت را دارد. برعکس نرخ دانلود، میزان آپلود نشان می دهد که دستگاه شما در هر ثانیه چند بیت داده می تواند ارسال کند. به صورت عمومی معمولا نرخ آپلود کندتر از نرخ دانلود است.
پخش زنده ویدیو می تواند پهنای باند زیادی را اشغال کند. همچنین کیفیت پخش به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال مشخصات ویدیویی محتوا، فرمت و انکودینگ، پلتفرم مقصد، رزولوشن و نرخ فریم (فریم در ثانیه) و غیره در کیفیت ارسال استریم تاثیر گذار است.
به طور کلی هرچه سرعت تصاویر بیشتر باشد، بیت ریت شما نیز باید بالاتر باشد. نوع محتوایی که پخش میکنید بر سرعت آپلود خوب تأثیر مستقیم میگذارد. استانداردهای پلتفرم گیرنده استریم مهمترین شاخص در وضعیت استریم است. معمولا پلتفرم های لایو استریم توضیحات فنی لازم را در بخش مشخصی از سایت خود قرار میدهند.
در جدول زیر نرخ بیت و نرخ آپلود از سه پلتفرم اصلی استریم که به استریمرها توصیه کرده اند را مشاهده میکنید.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 30 فریم در ثانیه : نرخ بیت بین 1500-4000 کیلوبیت در ثانیه ==> سرعت آپلود 2 تا 5.4 مگابیت بر ثانیه نیاز دارد.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 60 فریم در ثانیه : نرخ بیت بین 2250-6000 کیلوبیت در ثانیه ==> سرعت آپلود 3 تا 8 مگابیت بر ثانیه نیاز دارد.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه: نرخ بیت بین 3000-6000 کیلوبیت در ثانیه ==> سرعت آپلود 4 تا 8 مگابیت بر ثانیه نیاز دارد.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه: نرخ بیت بین 4500-9000 کیلوبیت در ثانیه ==> سرعت آپلود 6 تا 12 مگابیت بر ثانیه نیاز دارد.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 30 فریم در ثانیه : نرخ بیت 3000 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 5 مگابیت بر ثانیه است.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 60 فریم بر ثانیه : نرخ بیت 4500 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 6.2 مگابیت بر ثانیه است.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه: نرخ بیت 4500 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 6.2 مگابیت بر ثانیه است.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه: نرخ بیت 6000 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 7.4 مگابیت بر ثانیه است.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 30 فریم در ثانیه: نرخ بیت باید 3000 تا 8000 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 4-10.8 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 720p با سرعت 60 فریم در ثانیه: نرخ بیت باید 3000 تا 8000 کیلوبیت در ثانیه باش ==> سرعت آپلود مورد نیاز 4-10.8 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه: نرخ بیت باید 3000 تا 8000 کیلوبیت در ثانیه باشد ==> سرعت آپلود مورد نیاز 4-10.8 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه: محدوده بیت ریت بین 4000 تا 10000 کیلوبیت در ثانیه است ==> سرعت آپلود مورد نیاز 5.4-13.5 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 1440p با سرعت 30 فریم در ثانیه: محدوده بیت ریت بین 5000 تا 25000 کیلوبیت در ثانیه است ==> سرعت آپلود مورد نیاز 6.7-33.7 مگابیت بر ثانیه است.
برای ویدیوهای 1440p با سرعت 60 فریم در ثانیه: محدوده 6000 تا 30000 کیلوبیت بر ثانیه است ==> سرعت آپلود مورد نیاز 8-40 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه: برد 8000 تا 35000 کیلوبیت بر ثانیه است ==> سرعت آپلود مورد نیاز 10.8-47.2 مگابیت در ثانیه است.
برای ویدیوهای 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه: برد 10000 تا 40000 کیلوبیت بر ثانیه است ==> سرعت آپلود مورد نیاز 13.5-54 مگابیت در ثانیه است.
همانطور که می بینید، YouTube بالاترین کیفیت پخش زنده را ارائه می دهد. فیس بوک در دسترس ترین است، در حالی که Twitch هنوز پناهگاه گیمرها است.
کیفیت لایو استریم به صورت کاملا مستقیم به بیت ریت ارسالی توسط شما مرتبط است. البته این عدد نرخ ارسال نباید از سرعت آپلود شما تجاوز کند. کیفیت آپلود اینترنت شما به نوع و کیفیت سرویس دهنده مرتبط است. برای کاربران مسکونی، معمولا سرعت دانلود همیشه بالاتر از سرعت آپلود است. بنابراین از کیفیت خدمات شرکت ارائه دهنده اینترنت خود مطمئن باشید. همچنین همیشه قبل از انجام لایو استریم ابتدا وضعیت پهنای باند و کیفیت اینترنت را از طریق سایت های تست سرعت اینترنت مانند speedtest.net و speedtest.ir ارزیابی کنید.
دقت داشته باشید ارسال استریم شما برای تصویر و صدا جمعا باید نصف پهنای باند آپلود اینترنت شما باشد. همیشه نرخ ارسال استریم را طبق همین فرمول محاسبه کنید تا پخش زنده شما دچار سکته، قطعی و کندی و عقب ماندگی تصویر نشود.
از کابل LAN استفاده کنید. Wi-Fi ممکن است برای تماشای ویدیوها در گوشی عالی باشد، اما برای ارسال پخش زنده، اتصال سیمی با کابل اترنت بهتر است. با استفاده از کابل، تداخل کمتر و ثبات بیشتری و در نتیجه استریم با کیفیت پخش بهتر خواهید داشت.
دستگاه های اضافی را از شبکه خود حذف کنید. وقتی استریم را شروع می کنید، نباید شبکه شلوغ داشته باشید. هرچه دستگاه های متصل به یک شبکه بیشتر باشند، سرعت آپلود شما کاهش خواهد یافت.
برنامه های اضافی را روی سیستم خود ببندید. تنها چیزی که هنگام لایو استریم باید آپلود شود، نرم افزار استریم شما است.
از نرم افزار و سخت افزار به روز استفاده کنید. درایورهای قدیمی می توانند سرعت کامپیوتر شما را کاهش دهند و مودم های قدیمی می توانند سرعت آپلود شما را با مشکل مواجه کنند. مطمئن شوید که سختافزار و نرمافزار شما برای پخش زنده اینترنتی مناسب هستند.
دقت داشته باشید، سرعت استریم برای لایو استریم ابتدا باید در حدود توصیه های پلتفرم باشد. برخی پلتفرم های معتر مانند یوتیوب کیفیت و سرعت بالایی را پذیرا هستند اما برخی پلتفرم ها مانند آپارات محدوده خاصی را میتوانند قبول کنند. در مرحله بعد به کیفیت اینترنت شما وابسته است لذا از حداکثر پهنای باند موجود اینترنت خود عدول نکنید. اما برخی استانداردهای جهانی بر اساس حوزه کاربرد برای استریم به صورت زیر هستند:
بازی: پخش زنده بازی نسبت به سایر انواع محتوا مگابیت در ثانیه بیشتری درخواست می کند. بازی ها بسیار گرافیکی هستند، به این معنی که اتصال اینترنت شما باید قویتر کار کند تا محتوا را به بینندگان برساند. سرعت آپلود ایده آل برای استریمرهای بازی بین 6 تا 8 مگابیت بر ثانیه است.
ورزش: اگر می خواهید یک رویداد ورزشی را به صورت زنده پخش کنید، باید بالاترین وضوح ممکن را هدف قرار دهید. بینندگان به تماشای ورزش در تلویزیون سنتی عادت دارند، بنابراین انتظار کیفیت بالایی دارند. تعداد مخاطبین شما بر روی سرعت آپلود مورد نیاز شما تأثیر می گذارد و تعداد بیشتری از افراد به معنای مگابیت در ثانیه بیشتر است. شما به حداقل 5 مگابیت در ثانیه نیاز دارید.
آموزش: مگابیت در ثانیه مورد نیاز برای کلاس های آنلاین بسته به نوع کلاس متفاوت است. برای یک سخنرانی استاندارد، به وضوح یا نرخ فریم خیلی بالا نیاز ندارید، بنابراین می توانید با سرعت آپلود 2 مگابیت بر ثانیه لایو خود را اجرا کنید.
مراسم مذهبی: اگر می خواهید خدمات را از هیئت با وضوح کامل (1080p) پخش کنید، باید حداقل سرعت آپلود 3.8 مگابیت در ثانیه داشته باشید. اگر رزولوشن را به وضوح بالا (720p) کاهش دهید، احتمالاً می توانید با 2 مگابیت در ثانیه استریم با کیفیتی ارائه دهید.
موسیقی و کنسرت: برای کنسرتهای آنلاین یا جشنوارههای موسیقی معمولا رزولوشن بالاتری نیاز دارید. برای اجرای موسیقی با کیفیت 1080p با سرعت 60 فریم در ثانیه، به سرعت بین 7 تا 8 مگابیت در ثانیه نیاز دارید.
ویدیو تبلیغاتی: بازاریابها انواع محتوا را پخش می کنند، از معرفی محصول گرفته تا مصاحبه های صنعتی. اگر یک رویداد بزرگ راه اندازی را پخش می کنید، یک ویدیو با کیفیت بالاتر و حدود 5.6 مگابیت در ثانیه می خواهید. برای پخش زنده های کوچک تر، مانند مصاحبه انفرادی یا نمایش محصول، میتوانید سرعتی بین 2.2 تا 5.1 مگابیت در ثانیه داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید